خودرو ها ۷ نوع راننده دارن! شما کدوم هستین؟
رانندگی کردن با خودرو یکی از جالبترین کارهاییه که میشه بهش اشاره کرد. معلوم نیست با ید رانندگی رو فعالیتی خسته کننده و عذابآور بدونیم یا یه کار جذاب و لذتبخش. تا وقتی ماشین و گواهینامه نداری همش دلت میخواد سریع بشینی پشت فرمون ولی وقتی یه مدت که گذشت میبینی نه خبر خاصی هم نیست و رانندگی کردن جز اعصاب خردی و خسته شدن چیز دیگهای نداره.
اما همیشه اینطور نیست و بسیاری از افراد واقعا از رانندگی کردن، دنده عوض کردن یا ماشین داشتن لذت میبرن و هیچ وقت هم شکایتی ندارن. اینکه شما یه وسیلهی نقلیه داشته باشین و بتونید اون رو هدایت کنید واقعا میتونه جالب باشه. عشق و علاقه به رانندگی سن و سال نمیشناسه و از وقتی فردی با خودرو آشنا میشه خودش رو رانندهی یکی از مدلهای موجود تو دنیا میدونه.
البته رانندگی کردن با خودروها قوانین خاص خودش رو داره و علاوه بر فراگرفتن نکات تئوری و ایمنی و اطلاع داشتن از مسائل فنی تجربه نقش زیادی در نحوهی رانندگی کردن شما داره. بدون شک راندن یه خودروی سنگین با یه مدل سواری کاملا متفاوته. شاید در ظاهر بسیاری از موارد یکسان و مشابه باشه ولی تو نحوهی اجرا خیلی نکات فرق میکنه. یعنی یه رانندهی خوب و موفق کسی که قوانین راهنمایی رانندگی رو با شرایط موجود و تجربهی خودش تلفیق کنه تا بتونه بدون کوچکترین مشکلی فاصلهی مبدا تا مقصد رو طی کنه و اگر هم مشکل یا حادثهای پیش اومد جون خودش و بقیه را نجات بده.
به تازگی تحقیقی که در اروپا انجام شده نشان میده ما چند نوع راننده داریم که پشت فرمون میشینن و در واقع از نظر سبک رانندگی با خودرو و تفکراتشون با همدیگه فرق دارن. روانشناسان اجتماعی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن با همکاری شرکت Goodyear (گودیِر) یکی از برترین کمپانیهای تولید کننده لاستیک خودرو به منظور بررسی روانشناسی اجتماعی در ایمنی جادهها تحقیق مشترکی را انجام دادهاند که در نهایت نشان میدهد که با توجه نحوهی تعامل با شرایط مختلفی که برای راننده در مسیر به وجود میآید، ما ۷ نوع راننده داریم.
محققان این دانشکده با مطالعات و بررسیهایی که داشتن و در نتیجهی مصاحبه با رانندگان اروپایی تونستن ۷ نوع شخصیت متفاوت از افرادی که پشت فرمون خودرو میشینن رو تشخیص بدن. در ادامه میخوایم بررسی کنیم ببینیم رفتار افراد هنگام رانندگی کردن و مواجهه با دیگر رانندگان چگونه است و احیانا خود ما جزو کدوم دسته قرار میگیریم. با شیپور همراه باشین…
آموزگار
اولین نوع از رانندگان با نام آموزگار شناخته میشه و همانند یه معلم واقعی باید کاملا مطمئن بشن رانندههای دیگه چیکار میکنن و اگه عملکرد غلطی داشتن بهشون بفهمونن که دارن اشتباه میکنن و تا این اتفاق نیفته بیخیال نمیشن. این افراد باید کاملا متقاعد بشن که نه تنها رانندهی مقابل کاملا متوجه اشتباهش شده و دیگه تکرار نمیکنه بلکه تلاش میکنه به دیگران هم آموزش بده!
خود برتر بینها
این رانندهها همیشه تو خیابان تصور میکنن توسط یه سری خودرو با یه عده رانندهی احمق احاطه شدن که هیچی حالیشون نیست و سعی میکنن همیشه سر رانندههای دیگه فریاد بکشن و مسخرهشون کنن و بهشون بخندن و خیالشون راحته که تو ماشین خودشون نشستن و کسی صدای اونا رو نمیشنوه.
رقبا
این سبک از رانندهها همهی ماشینهای کناری رو رقیب سرسخت خودشون میدونن و همیشه میخوان از بقیه جلو بزنن. یعنی اگه خودروی دیگهای تو مسیرشون باشه کفری میشن. خیلی راحت میشه این رانندهها رو تشخیص داد چون علاقه به سرعت و شتاب زیاد دارن و از کوچکترین فاصلهها برای جلو زدن از دیگران استفاده میکنن و اجازه نمیدن کسی جلوی اونا را رانندگی کنه. این سبک از رانندهها جزو افراد خطرآفرین در جادهها محسوب میشن و مسیرها شلوغ و پرتردد براشون عذابآوره.
مجازات کنندهها
گروهبندی از رانندهها اونایی هستن که به هر دلیلی از اشتباه غیر عمدی گرفته تا قصد و غرض عمدی رانندهی دیگه، میخوان اون شخص رو خودشون مجازات کنن. حالا یا سرشون فریاد میزنن و بد و بیراه میگن. یا اینکه سعی میکنن راهشون رو سد کنن یا با خودرو مدام بپیچن جلوی ماشینی که فکر میکنن مقصره. در هر حال تمام هم و غمشون اینه رانندهای که از نظرشون خاطی هست رو یه جوری وسط جاده ادب کنن!
فیلسوفها
گروه پنجم اونایی هستن که خیلی خوب با خطاهای رانندههای دیگه کنار میان و سعی میکنن همیشه وقتی توی خودرو هستن روی اعصابشون کنترل داشته باشن. این افراد راحت میپذیرن که همه مشکل دارن و ممکنه خطا کنن، بنابراین سعی دارن راه حل رو به اونا نشون بدن و توضیح بدن که چطوری باید تو موقعیتها مختلف تصمیمات درست بگیرن.
اجتناب کنندهها
این سبک از اشخاص اونایی هستن که اصلا به رانندههای خطر آفرین و مشکلساز نزدیک نمیشن و براشون خیلی تفاوتی نداره تو مسیر چه اتفاقی میفته و کسی میخواد سبقت بگیره، لایی میکشه، سرش فریاد میزنه، تند یا کند میره و… و همیشه سرشون تو کار خودشونه و تمام تلاششون بر اینه که مبدا تا مقصد رو بیدردسر و راحت طی کنن تا مشکل خاصی براشون پیش نیاد. از کنار خطاهای رانندههای دیگه هم به راحتی میگذرن و حتی توجه نمیکنن چه خطری در انتظار خودروی کناریه!
فراریها
این دست از آدما وقتی پشت فرمون خودرو میشینن یا دارن با گوشی موبایل حرف میزنن یا در حال گوش دادن به موسیقی هستن و به گفتهی محققان این افراد طوری رفتار میکنن که کردار اجتماعیشون نشون میده خودشون رو تافتهی جدا بافته میدونن و انگار هیچ ارتباطی با خودروهای دیگه و رانندههای اونا ندارن. البته در نگاه اول این اشخاص سعی میکنن نه به خودشون و نه به دیگران آسیبی نرسه و از هر گونه بحث و جدلی به دور باشن. بنابراین میرن تو یه عالم دیگه و جز خودشون و مسیر و احیانا خودروی جلویی هیچ اتفاق دیگهای به نظرشون مهم نیست و راحت از کنار بقیه عبور میکنن.
البته شاید دستهبندی دیگهای هم وجود داشته باشه ولی مهم نیست آدما جزو کدوم دسته از رانندهها قرار میگیرن چون به هر حال هر کسی یه شخصیت و اخلاقی داره ولی مهم اینه که جزو گروه خوب باشیم. همه رانندهها با هر سبک رانندگی اگه خیلی هم با هم متفاوت باشن ولی تو یه چی مشترکن. اون اینه که وقتی میخوان خرید و فروش خودرو انجام بدن حالا چه صفر چه کارکرده، اگه بخوان دردسر نداشته باشن میان سراغ شیپور. اپلیکیشن شیپور رو نصب میکنن میرن تو قسمت خودرو و بیواسطه و راحت هر مدلی که مورد نظرشونه پیدا میکنن و میخرن.