مردم علاقه زیادی به نگهداری حیوانات خانگی دارن و بسته به علاقه، میزان هزینه، شرایط نگهداری، شرایط زندگی و نوع حیوانات خانگی، اون گونهای که دوست دارن رو توی خونشون نگه میدارن.
بعضیها به پرندگان علاقه دارن، بعضیها دوست دارن ماهیهای آکواریومی نگه دارن و برخی هم به حیوانات خانگی دیگه مثل همستر علاقه دارن. همسترها موجودات جذاب و با مزهای از خانواده موشها هستن که چند وقیته نگهداری از اونها تو سراسر دنیا رواج پیدا کرده و تو ایران هم علاقمندهای زیادی داره.
همسترها گونههای زیادی دارن. مثلا همستر تبتی، همستر روسی، همستر کوتوله روسی، همستر اروپایی، همستر سوکولوف، همستر ترکی، همستر رومانی، همستر دم دراز، همستر قزاق و… که هر کدوم هم مشخصههای خودشون رو دارن که اگه پیدا بشن موقع خرید حتما فروشنده بهتون میگه.
اما امروز قصد داریم تو بلاگ شیپور از شرایط نگهداری از همستر و ریزهکاریهای مراقبت از این حیوان خانگی براتون بگیم که میتونه تو نگهداری از همستر های با نمک خیلی به کمکتون بیاد.
معمولا همسترها باید تو باکسهای پلاستیکی نگهداری بشن که شفاف هستن و توی اونها لوازم بازی در نظر گرفته شده. تو این باکس جای خواب هم وجود داره. اما در کل این باکسها با توجه به شرایط آب و هوایی ایران و نداشتن تهویه مطلوب، چندان مناسب نیستن.
اما تو ایران از آکواریوم هم استفاده میشه که هم بهتره، هم ارزونتره و هم نظافتش راحتتره. ضمن اینکه همستر نمیتونه به راحتی از اون بیاد بیرون و از طرف دیگه این آکواریومها میتونه در دار باشه تا حیوانات خانگی دیگه هم نتونن به داخل آکواریوم برن.
همسترها مثل خفاشها شبها بیدارن و باید محل قرارگیریشون جایی باشه که نور زیادی بهش نتابه و تا حد امکان از سطح زمین فاصله داشته باشه و هوای ملایم یا خنک به همسترها برسه. همسترها به بازی خیلی علاقه دارن، پس توی لانهی آنها حتما اسباببازی و وسایل شیطنت رو فراهم کنین.
اما بعد از آشنایی با نگهداری از همستر و محل زندگیش یه سری نکات هست که حتما میدونین و یه سری هم ریزهکاریهای خاصی داره که بهتره حواستون باشه تا یه وقت تو نگهداری از همستر دچار مشکل نشین.
– همستر نباید با آب زیاد تنها باشه! چون زیاد آب میخوره و همین موضوع میتونه حتی باعث مرگش بشه.
– اگه بهش سبزی میدین دیگه نیازی نیست بهش آب اضافه بدین چون همون آب کافیه براش.
– اشتباه نکنید و به همستر زیادی کاهو ندین. به جای کاهو که زیادش میتونه براش خطرناک باشه، سبزیجات دیگه مثه گشنیز بدین که براش مفیده.
– یکی از غذاهایی که همستر خیلی دوست داره و ارزون و مقوی هم هست ذرته که باید حواستون باشه پخته شده و نرم باشه.
– به همستر شیرینی، نمک یا ماده غذایی چرب ندین که واسش بده.
– همسترها خیلی زود مریض میشن. پس مراقب باشین هر چیز آلودهای که گیرتون اومد پرت نکنید جلوش بخوره.
– همسترها علاقه دارن مواد غذایی رو تو انبارشون ذخیره میکنن. حواستون باشه اونهایی که فاسد شدنیه بیارید روی کف لانه که خراب نشن. ولی اگه مواد غذایی دیگه رو بردارین، همستر احساس دزدی میکنه و وقتی چند تا باشن ممکنه حتی به نزاع خونی کشیده بشه و دیگه بینشون تیزی حکم کنه!
– همسترها باید حتما شیطنت و بازی کنن. پس وسایل بازی و به ویژه چرخ و فلک فراموش نشه که باعث سلامتی این وروجکها میشه.
– دندونهای همستر همیشه درحال رشده و به همین دلیل مثل موش یا سنجاب علاقه زیادی به جویدن داره. کاغذ، مقوا یا چوب نرم و تمیز براش مهیا کنید تا با جویدن اونها حال کنه.
– حتما تند تند به صورت 2 بار در هفته آکواریوم یا لانه همستر رو تمیز کنید و حداقل 2 بار هم در ماه تمیزکاری کلی انجام بدین.
– همسترها خیلی ترسو هستن. پس باید موقع رفتار کردن با اونها به ویژه وقتی میخواین بگیریدشون مراقب باشین که خیلی حرکت میکنن و ممکنه پرت بشن.
– اگر همستر ماده دارین که بارداره باید بدونین چون میخواد بار شیشه رو زمین بزاره باید جای مجزا و مناسب داشته باشه که کمترین صدا و کمترین نور به اونجا نفوذ کنه.
– همستر ماده و باردار خیلی حساسه و وقتی نزدیک وضع حمل میشه نباید بهش دست بزنین، نباید بترسه، نباید یه دفعه تکون بخوره که میتونه برای خودش و بچهش خطرناک باشه.
– همستر رو میشه بعد یه مدت آروم با آب ولرم شست. ولی باید سریع با یه حوله نرم خشک بشه. اگه حرفهای باشین میتونین از سشوار هم در فاصله مناسب استفاده کنید.
– همستر جلو نور شدید آفتاب جنبه نداره و انقدر براش خطرناکه که میمیره.
– همستر مادر نسبت به بچههاش خیلی حساسه و مخصوصا بعد زایمان انقدر عصبیه که میتونه به بقیه حمله کنه و حتی همسترهای دیگه رو بکشه.
البته نکات زیاد دیگهای وجود داره که باید رعایت بشه. مثل چکاپ به موقع، تعداد دفعات غذا دادن تو روز، نوع و کیفیت غذاها و رعایت انواع نکات بهداشتی. ولی شاید هیچ وقت فکر نمیکردین نگهداری از همستر که یه جونده بامزهی کوچولوئه تا این حد نکته مهم داشته باشه!
اگه همسترتون پیر و سالمند شده میتونین این مطلب رو برای نگهداری از اون تو این دوره سنی مطالعه کنین:۶ راهنمایی برای نگه داری از حیوان خانگی پا به سن گذاشته
ممکن است این مقالات را هم دوست داشته باشید: