اسباب کشی ازجمله دغدغههایی است که شاید هرکدام از ما حداقل یکبار با آن دستوپنجه نرم کرده باشیم، اسباب کشی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که ازجمله آنها میتوان به خرید خانه، پایان قرارداد استیجاری، تنوع، مهاجرت، بیماری و … اشاره کرد. بیشترین افراد آشنا با اسبابکشی، مستأجرهایی هستند که دستکم سالی یکبار از جایی به جای دیگر نقلمکان میکنند.
در هر اسباب کشی فرد باید برای انجام امور مختلفی برنامهریزی کند تا همه مراحل جابهجایی اسباب و اثاثیه در بهترین شکل ممکن اجرا شود. مطمئنا در چنین برنامهریزی گستردهای چالشهای بسیاری وجود دارد و حتی ممکن است کارها طبق برنامهریزی پیش نرود که در این صورت میتوانند دردسرهای فراوانی را به همراه داشته باشد. در این میان راهکارهایی وجود دارد که به شما کمک میکنند اسبابکشی آسانتری را تجربه کنید؛ با ما همراه باشید تا با چند ایده کارردی برای اسبابکشی را برایتان شرح دهیم!
اقدامات لازم پیش از شروع اسباب کشی
- اسباب کشی آنقدرها هم سخت نیست اگر خونسردیتان را حفظ کنید و با مدیریت درستکارها را پیش ببرید.
- تنظیم یک برنامهریزی دقیق و مرتب میتواند در راهبرد کار شما بسیار اثرگذار باشد. این برنامهریزی میتواند شامل موارد مختلفی مثل زمان حرکت، اولویتبندی وسایل، کمک گرفتن از اقوام و یا شرکتهای حمل اثاثیه و …باشد.
- ابزار و لوازم موردنیاز اسباب کشی را از قبل تهیه کنید، مثل تهیه جعبه، طناب، چسب نواری، روزنامه باطله، کیسه و هر چیز دیگر که فکر میکنید در این جابجایی به کارتان میآید؛ البته این روزها خیلی از شرکتهای حمل اثاثیه منزل با اضافه کردن خدمات بستهبندی لوازم بار این مسئولیت سنگین را از روی دوش شما برداشتهاند.
- حتما قبل از اسباب کشی به مکان جدید رفته و آنجا را کاملاً تمیز و گردگیری کنید این کار باعث میشود تا بعد از اسباب کشی دردسر کمتری داشته باشید.
اقدامات لازم در روز اسباب کشی
- لازمه هر اسباب کشی بستهبندی و جمعآوری وسایل خانه و یا محل کارتان است. قبل از هر اقدامی به سراغ مهمترین بخش خانه و یا محل کارتان بروید؛ کلمه مهمترین بخش برای هرکسی معنای متفاوتی دارد بهعنوانمثال برای خانمهای خانهدار آشپزخانه و برای دانشجو و محقق اتاق کار و کلیه کتابها و جزوها مهمترین بخش اسباب کشی است که در اولویت بستهبندی قرار دارند.
- اسبابکشی فرصت خوبی است که وسایل اضافی را دور بریزید و آنها را با خودتان به خانه جدید نبرید. بعد از مشخص شدن مهمترین بخش اسباب کشی حال نوبت به پاکسازی وسایل و لوازم میرسد. کیسهزبالهای به دست بگیرید و در تمام خانه بچرخید و از شر تمام وسایلی که به آنها احتیاجی ندارید راحت شوید. با این کار اولا اسباب و وسایلتان را مرتب کردهاید در ثانی از بستهبندی کردن آنها خلاص شدید و از همه مهمتر از جابجایی بار اضافه خودداری شده است. به یاد داشته باشید هرچقدر اسباباثاثیه بیشتری با خود حمل کنید هزینه اسباب کشی برای شما گرانتر میشود.
- مرحله بعدی بستهبندی لوازم شکستنی است، اگر بستهبندی به عهده شرکت حمل نقل باشد که کلیه کارکنان نحوه صحیح کار را میدانند اما اگر قرار است خودتان لوازم منزل و یا محل کارتان را بستهبندی کنید بهترین راه برای حفاظت از لوازم شکستنی استفاده از روزنامه، چسب نواری و جعبههای محکم و مقاوم است. شما میتوانید با بکار بردن روزنامه، بدنه بیرونی ظروف شکستنی را کاملا بپوشانید و در کنار هم بدون هیچ فشار اضافی در جعبه مناسب قرار دهید. برای محکمکاری زیر و روی جعبه را چسب کاری کنید و حتما به روی جعبه با خط خوانا و درشت عبارت شکستنی را قید کنید.
- در اسباب کشی برای بستهبندی سرویس خواب میتوانید از یک ملحفه بزرگ کمک بگیرید؛ به عنوان مثال هر سه تا پتو را در یک ملحفه قرار داده و محکم گره بزنید.
- عایقکاری مبلمان و سرویس چوب با روزنامه و سلیفون یک روش مناسب برای اسباب کشی است. بهعنوانمثال شما میتوانید دور پایههای میز نهارخوری را با روزنامه باطله و سلیفون دور پیچ کنید تا در حین جابجایی آسیبی به رنگ و یا بدنه وسایل چوبی نرسد.
- یکی از روشهایی که در اسباب کشی و مرتب کردن وسایل میتواند به شما کمک کند تعیین جا برای هرکدام از لوازمتان است. بهعنوانمثال روی هر بسته قید کنید که این جعبه برای کدام بخش از خانه و یا حتی کدام فرد خانواده است؛ با این روش خیلی سریع میتوانید برای هر بسته جای مناسب پیدا کنید.
- برای حفظ سلامت افراد آسیبپذیر مثل کودکان و افراد سالخورده آنها را برای ساعاتی به یکی از اقوام و یا فرد مورداطمینان بسپارید.
- حواستان به غذای روز اسبابکشی باشد. در این روز با افرادی خسته و گرسنه مواجه خواهید بود و اگر تدارکات خوردوخوراک از قبل آماده باشد کار شما بسیار سبکتر میشود.
بهطورکلی
کمک گرفتن از شرکتهای حملونقل میتواند کار شما را راحت کند، اما در صورتی که تصمیم دارید خودتان اسباب کشی کنید قبل از هر چیز برنامهریزی درست داشته باشد، لوازم موردنیازتان را تهیه کنید، بهترین کار در اسباب کشی جابجایی و چیدمان آشپزخانه است؛ حتما برای جابجایی وسایل سنگین از چند نفر کمک بگیرید، بهترین زمان برای اسبابکشی صبح است، زیرا زمان بیشتری تا شب خواهید داشت تا برخی از کارهایتان را انجام دهید. از طرف دیگر، همه افراد در ساعات اولیه روز انرژی بیشتری دارند.
واای کوچ کشی رو اصلا نگو که تنم میلرزه
یه هفته است خونه جدید اومدم هنوز خستگی از تنم بیرون نرفته
انگار هر چی جمع میکنی باز هست و اصلا جمع نمیشه
ایشالا همه جوونا خونه دار بشن
کار راحتی نیست ولی برای انجام هر کاری اگه نظم و ترتیب باشه قطعا خوب پیش میره