آشنایی با نسل‌های مختلف کیا اپتیما

4.7/5 - (6 امتیاز)

کیا اپتیما از سال ۲۰۰۰ به عنوان یک سدان میان‌رده وارد سبد محصولات شرکت کیاموتورز شد. تولید نسل اول این خودرو که با نام‌های لوتزه و کی۵ نیز شناخته می‌شود، تا سال ۲۰۰۵ تداوم داشت و از آن تاریخ به بعد، نسل دوم کیا اپتیما (MG) با هیبتی گیراتر وارد میدان شد. سه سال پس از آغاز تولید کیا اپتیما ام‌جی، شرکت سازنده اقدام به ارائه نسخه فیس‌لیفت آن به بازار کرد.

در این برهه زمانی بود که شرکت اطلس خودرو به عنوان نماینده رسمی کیاموتورز تصمیم گرفت نسل دوم Kia Optima فیس‌لیفت را روانه بازار کشور کند و مشتریان ایرانی را به‌سوی این سدان کره‌ای فرا بخواند. پس از ارائه نسل سوم اپتیما (TF) در سال 2012 به بازار کشورمان، محبوبیت اپتیما در ایران به اوج رسید.

در سال ۲۰۱۶ نیز نسل سوم کیا اپتیما با کد JF مهمان جاده‌های کشورمان شد و از ظاهری دلپسند و مطابق با سلیقه مشتریان ایرانی بهره می‌برد. در این مقاله قصد داریم تا نگاهی به سه نسل مختلف Optima موجود در بازار ایران بیندازیم. لطفا در ادامه با شیپور همراه باشید.

 نسل دوم کیا اپتیما (MG): ۲۰۰۵-۲۰۱۰

نسل دوم اپتیما

کیا اپتیما ام جی در سال ۲۰۰۵ روانه بازارهای جهانی شد، اما اثری از حضور آن در ایران به چشم نمی‌خورد تا آن‌که نمونه فیس‌لیفت این خودرو در نمایشگاه اتومبیل نیویورک ۲۰۰۸ به نمایش درآمد و پس از مدتی کوتاهی به بازار ایران راه یافت. این محصول از سوی شرکت اطلس خودرو و برخی واردکنندگان غیررسمی همراه با یک پیشرانه ۶ سیلندر تنفس طبیعی ۲.۷ لیتری به دست مشتریان ایرانی رسید.

توان خروجی پیشرانه مذکور معادل ۱۹۳ اسب بخار و گشتاور حاصل از آن برابر ۲۴۹ نیوتن‌متر است که به واسطه یک جعبه‌دنده ۵ سرعته اتوماتیک روانه چرخ‌های جلو می‌شود. شتاب صفر تا 100 کیا اپتیما ام جی فیس‌لیفت حدود ۸.۹ ثانیه برآورد شده و مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی به رقم ۹.۸ لیتر در 100 کیلومتر می‌رسد.

نسل دوم کیا اپتیما دارای سطح نسبتا مطلوبی از امکانات رفاهی و ایمنی است که شاخص‌ترین آنها به شرح زیر خواهد بود:

کروز کنترل، کنترل کشش و پایداری، حسگر پارک عقب، سنسور نور و باران، ABS، EBD، ترمز کمکی، پدال شیفتر، سیستم صوتی و مانیتور، دوربین عقب، ۶ کیسه هوا، پشت‌سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، استارت و ورود بدون کلید، تهویه اتومات، تنظیم برقی صندلی‌های جلو با گرمکن، آینه‌های تاشونده برقی با گرمکن، سانروف.

نسل سوم کیا اپتیما (TF):  2010-2015

نسل سوم اپتما

نسل سوم کیا اپتیما TF از سال ۲۰۱۰ به دست مشتریان بین‌المللی رسید و سال ۲۰۱۲ بود که اطلس خودرو واردات آن را به کشور آغاز کرد. این محصول در قالب مدل ۲۰۱۲-۲۰۱۳ به فروش خود در کشورمان ادامه داد تا این که نسخه فیس‌لیفت آن به عنوان مدل ۲۰۱۴ مهمان جاده‌های کشور‌ شد. کیا اپتیما TF فیس‌لیفت تغییراتی در ناحیه چراغ‌ها، مه‌شکن جلو و رینگ‌ها را تجربه کرده اما از لحاظ فنی تفاوتی با فیس قدیم خود ندارد.

این خودرو قوای محرکه مورد نیازش را از یک پیشرانه ۴ سیلندر MPi تنفس طبیعی به حجم ۲.۴ لیتر دریافت می‌کند. توان خروجی پیشرانه مذکور برابر ۱۷۸ اسب بخار قدرت و ۲۲۹ نیوتن متر گشتاور است که به واسطه یک جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک روانه چرخ‌های جلو می‌شود. شتاب صفر تا صد این خودرو برابر ۱۰ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن معادل ۸.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده است.

فضای کابین اپتیما نسل سوم

Kia Optima TF در بحث تجهیزات رفاهی و ایمنی خوب ظاهر شده و در نسخه فول‌آپشن خود از امکانات شایسته‌ای به شرح زیر بهره می‌برد:

کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، حسگر پارک جلو و عقب، سنسور نور و باران و فشار باد تایر، رادار نقطه کور، حسگر ۳۶۰ درجه پارک، ABS، EBD، ترمز کمکی، ارتفاع نور اتومات، چراغ چرخشی، پدال شیفتر، گرمکن فرمان، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، مانیتور و دوربین عقب، بلوتوث، USB، کیسه‌های هوای جلو- جانبی و پرده‌ای، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، استارت و ورود بدون کلید، تهویه اتومات دوگانه، صندلی 10 حالته برقی راننده، گرمکن و سردکن صندلی جلو.

 نسل چهارم کیا اپتیما (JF): ۲۰۱۵-۲۰۱۹

اپتیما نسل چهارم

نسل چهارم کیا اپتیما موسوم به JF از سال ۲۰۱۵ به بازارهای جهانی راه یافت و تا سال ۲۰۱۹ به حضور خود ادامه داد. این محصول که در حالت کلی شباهت زیادی به نسل پیشین خود دارد، در قالب مدل ۲۰۱۶-۲۰۱۷ وارد بازار کشورمان شد و مورد استقبال گسترده مشتریان ایرانی قرار گرفت. این خودرو در دو تیپ معمولی EX و GT لاین در بازار حضور دارد که از نظر فنی تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما در تزئینات ظاهری و آپشن‌های رفاهی اختلافاتی میان آن‌ها مشاهده می‌شود.

پیشرانه کیا اپتیما JF از نوع ۴ سیلندر تنفس طبیعی GDi به حجم ۲.۴ لیتر است. این موتور قادر به تولید ۱۷۸ اسب بخار قدرت و ۲۲۹ نیوتن‌متر گشتاور بوده که به وسیله یک جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک به سوی چرخ‌های جلو ارسال می‌شود. شتاب این خودرو برابر ۹.۵ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن معادل ۸.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

از جمله مهم‌ترین آپشن‌های رفاهی و ایمنی کیا اپتیما جی اف نسخه جی تی لاین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کروز کنترل هوشمند، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، حسگرهای پارک جلو و عقب، سنسور نور- باران و فشار باد تایر، رادار نقطه کور- تغییر لاین و هشدار تصادف از جلو و پشت سر، ABS، EBD، ترمز اضطراری، ارتفاع نور اتومات، چراغ چرخشی، پدال شیفتر، گرمکن فرمان، نمایشگر ۵ یا ۷ اینچی+دوربین‌های عقب-جانبی و ۳۶۰ درجه، هفت کیسه هوا، پشت‌سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، استارت و ورود بدون کلید، تهویه اتومات، صندلی ۱۲ حالته برقی راننده، گرمکن صندلی جلو، شارژر وایرلس، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سقف پانوراما.

لازم به ذکر است نسل پنجم کیا اپتیما نیز در قالب مدل ۲۰۲۰ روانه بازارهای جهانی شده که با توجه به ممنوعیت واردات خودرو هنوز خبری از حضور آن در بازار کشورمان به گوش نرسیده است.

 

ممکن است این مقالات را هم دوست داشته باشید:

اگر شما هم اطلاعاتی در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید :

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.